Everything about aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması gereken
Everything about aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması gereken
Blog Article
Ama bunun mutlaka efor testleriyle kontrol edilerek doktor onayı alındıktan sonra yapılması doğru olur.”
Bu nedenle, işlem sırasında pıhtı önleyici ilaçlar kullanılabilir ve gerektiğinde stent yerleştirilerek damarın açık kalması sağlanabilir.
Aort kapak darlığı, aort kapağının sertleşmesi ve daralması sonucu ortaya çıkan bir kalp hastalığıdır. Bu durumda, kalbin pompaladığı kanın aort kapağından geçişi zorlaşır ve kalp kasının daha fazla çalışmasına neden olur.
İşlem sonrasında hastanın yoğun bakım ünitesine veya normal odaya alınması gerekebilir. İyileşme süreci hastadan hastaya değişebilir, ancak genellikle TAVI işlemi, geleneksel açık kalp cerrahisine kıyasla daha kısa bir hastanede kalış süresi ve daha hızlı bir iyileşme sağlar.
Nadir durumlarda tedavi edilmemiş sifilis (cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon) gibi enfeksiyonlar da aort anevrizmasına neden olabilir.
Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.
The incidence of deep venous thrombosis following endovascular stent-graft treatment method of abdominal aortic aneurysms
Tromboz ve emboli: Balonlu anjiyo sırasında plakların sıkıştırılması ve arterin genişletilmesi nedeniyle tromboz (pıhtı oluşumu) ve emboli (pıhtı parçacıklarının dolaşım sistemiyle taşınması) riski vardır.
Aort anevrizması tedavisinde stent kullanımı, aort damarının genişlemesini ve zayıflamasını engellemek, kan damarlarının açık kalmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilir. İşte bu nedenlerle aort damarına stent takılma yöntemi tercih edilir:
Bu rahatsızlığa sahip olan kişilerin bir kısmında hafif bir şekilde karın ağrısı meydana gelebilmektedir. Bunun yanında Ayrıntılar Burada hasta kasık veya karın bölgesinde nabız atımı gibi işaretler ve şişlikler gözleyebilmektedir.
Abdominal aort anevrizmaları, aortun karın bölgesinde genişlemesine ve zayıflamasına bağlı olarak ortaya çıkan ciddi bir durumdur. Tedavi edilmezse, anevrizma yırtılma riski taşır ve hayati tehlike oluşturabilir.
Hastanın arkus aortası, beyne ve kola giden damarları cerrahi olarak ortaya çıkarılarak hazırlanır.
Kalpten çıkan ana atardamarda yani aortada oluşan ve hayati sonuçlara neden olabilen balonlaşmaların tedavisinde, cerrahiye alternatif olarak öne çıkan endovasküler stent greftler, hem tedavinin başarısı hem de hastanın konforu açısından son yıllarda geniş bir hasta grubuna uygulanıyor.
Torakoabdominal aortayı içeren anevrizmaların tamiri kompleks ve geniş bir cerrahi işlem gerektirir. Cerrahinin potansiyel bir komplikasyonu spinal kordu besleyen atardamarların bu bölgeden çıkması nedeni ile spinal kordun beslenmesinin bozulmasıdır. Bu komplikasyonu azaltmak için anestezi hekimince yapılan bir işlem kullanılmaktadır.